#jumaat medias

Posts tagged on #jumaat

Top Posts Recent Posts

Top Posts

Jangan lupa baca Al Kahfi hari ni... Repost @nasihat_buat_hati
by @media.repost:
Jom baca surah Al Kahfi ❤️ .
.
Tak dapat baca semua baca 10 ayat pertama pun dah ok , dapat mengelakkan dari fitnah Dajjal .
.
Tag kawan korg supaya kita saling mengingati .
.
LIHAT VIDEO SEBELOM INI❤️
.
.
#dakwah #tarbiyah #hijrah #spreaddakwah #jomberubah #manfaat #jomMUHASABAHdiri #nakbebel #nakpimekah #nakhijrah #atukpesan #info #jumaat #alkahfi #islam #muslim.

Jangan lupa baca Al Kahfi hari ni... Repost @nasihat_buat_hati by @media.repost : Jom baca surah Al Kahfi ❤️ . . Tak dapat baca semua baca 10 ayat pertama pun dah ok , dapat mengelakkan dari fitnah Dajjal . . Tag kawan korg supaya kita saling mengingati . . LIHAT VIDEO SEBELOM INI❤️ . . #dakwah #tarbiyah #hijrah #spreaddakwah #jomberubah #manfaat #jomMUHASABAHdiri #nakbebel #nakpimekah #nakhijrah #atukpesan #info #jumaat #alkahfi #islam #muslim ...

Jangan lupa bersyukur, karena dengan bersyukurlah nikmat kita akan bertambah dan terus bertambah. Udah bersyukurkah hari ini?
.
➖tag keluarga,saudara dan sahabat untuk saling mengingatkan dalam kebaikan
.
.
follow @lembaranmuslimah 
follow @alembaranmuslimah 
follow @lembaranmuslimah .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#syukur #rezeki #doayangbaikbaik #bersyukur #jumaat #jommuhasabahdiri #tawakal #kasihsayang #syukuri #sabarituindah #aamiin #rezekiallah #janganputusasa #usahawan #berdoa #berjaya #usahatanggakejayaan #azizanosman #rezekiallahluas #syukurselalu #salamjumaat #kuantanpahang #rejab #positifselalu #rezekidariallah #jumaatbarakah #senangterhibur.

Jangan lupa bersyukur, karena dengan bersyukurlah nikmat kita akan bertambah dan terus bertambah. Udah bersyukurkah hari ini? . ➖tag keluarga,saudara dan sahabat untuk saling mengingatkan dalam kebaikan . . follow @lembaranmuslimah follow @alembaranmuslimah follow @lembaranmuslimah . . . . . . . . . . . . . . #syukur #rezeki #doayangbaikbaik #bersyukur #jumaat #jommuhasabahdiri #tawakal #kasihsayang #syukuri #sabarituindah #aamiin #rezekiallah #janganputusasa #usahawan #berdoa #berjaya #usahatanggakejayaan #azizanosman #rezekiallahluas #syukurselalu #salamjumaat #kuantanpahang #rejab #positifselalu #rezekidariallah #jumaatbarakah #senangterhibur ...

RASULULLAH KERINDUAN KAMI!😭
.
Suasana di majlis itu hening sejenak. Semua yang hadir diam membatu. Mereka seperti sedang memikirkan sesuatu.
. 
Lebih-lebih lagi Sayyidina Abu Bakar. Itulah pertama kali dia mendengar orang yang sangat dikasihi melafazkan pengakuan sedemikian itu “Rindu Saudara-saudaraku umat akhir jaman

RASULULLAH KERINDUAN KAMI!😭 . Suasana di majlis itu hening sejenak. Semua yang hadir diam membatu. Mereka seperti sedang memikirkan sesuatu. . Lebih-lebih lagi Sayyidina Abu Bakar. Itulah pertama kali dia mendengar orang yang sangat dikasihi melafazkan pengakuan sedemikian itu “Rindu Saudara-saudaraku umat akhir jaman". . Seulas senyuman yang semula terukir di bibirnya pun luruh. Wajahnya yang tenang berubah rona. . “Apakah maksudmu berkata demikian, wahai Rasulullah? Bukankah kami ini saudara-saudaramu?” Sayyidina Abu Bakar bertanya melepaskan gumpalan teka-teki yang menyelimuti pikiran. . “Tidak, wahai Abu Bakar. Kamu semua adalah sahabat-sahabatku tetapi bukan saudara-saudaraku (ikhwan),” suara Rasulullah bernada rendah. . “Kami juga ikhwanmu, wahai Rasulullah,” kata seorang sahabat yang lain pula. . Rasulullah menggeleng-gelangkan kepalanya perlahan-lahan sambil tersenyum. . Kemudian Baginda bersuara, “Saudaraku ialah mereka yang belum pernah melihatku tetapi mereka beriman denganku sebagai Rasul Allah dan mereka sangat mencintaiku. . Malahan kecintaan mereka kepadaku melebihi cinta mereka kepada anak-anak dan orang tua mereka.” . اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ . Semoga bermanfaat untuk semua, kongsikan dengan yang lain dan tag ramai2 di komen. . Regrann from @videodakwah.my #share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri #videodakwahmy #bidadari #bidadarisyurga #jomshare #videos #viralvideos #matiitupasti #islamindah #islamicpost #salamjumaat #jumaat #peringatanbersama #muhammadsaw #rasulullah #selawat #syafaatnabi #syurga #Dakwah #DakwahSentap #tarbiyah #TarbiahSentap #quotes #islamicquotes #jomselawat #hadifayyadh #bencana2020 #semogabermanfaat ...

salam jumaat semua..jom tengok video “nasihat kubur pada kita” ni, mudah2an video pendek ini dapat memberi sedikit kesedaran dalam diri kita yang sentiasa lalai dengan duniawi #peringatanuntukdirisendiri .
.
.
.
#assalamualaikum #salamjumaat #tazkirah #islamicquotes #alhamdulillah #tazkirahjumaat #jumaat #nasihatdirisendiri.

salam jumaat semua..jom tengok video “nasihat kubur pada kita” ni, mudah2an video pendek ini dapat memberi sedikit kesedaran dalam diri kita yang sentiasa lalai dengan duniawi #peringatanuntukdirisendiri . . . . #assalamualaikum #salamjumaat #tazkirah #islamicquotes #alhamdulillah #tazkirahjumaat #jumaat #nasihatdirisendiri ...

Keistimewaan membaca Surah Al Kahfi.

Rasulullah bersabda :
Barangsiapa yang membaca surah Al Kahfi pada hari Jumaat, maka Allah akan meneranginya dengan cahaya dari Jumaat yang dia baca kepada Jumaat berikutnya' - HR Baihaqi

Kredit video @mujahidstore

#hijrahkongsi#alkahfi#jumaat#digitaltvh#tvhijrah.

Keistimewaan membaca Surah Al Kahfi. Rasulullah bersabda : Barangsiapa yang membaca surah Al Kahfi pada hari Jumaat, maka Allah akan meneranginya dengan cahaya dari Jumaat yang dia baca kepada Jumaat berikutnya' - HR Baihaqi Kredit video @mujahidstore #hijrahkongsi #alkahfi #jumaat #digitaltvh #tvhijrah ...

JOM SOLAT DHUHA ✨😍
.
.
Sabda Rasulullah s.a.w “Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan ‘Dhuha’. Maka apabila tiba hari kiamat kelak, berserulah (malaikat) penyeru: “Manakah orang-orang yang telah mengamalkan solat Dhuha; Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam syurga dengan Rahmat Allah.”
.
(Hadis Riwayat At-Tabrani)
.

Video credit : @abbasy_islamicdesign
#jomrepost #positivevibes #doadhuha #solatdhuha #doa #doamurahrezeki #doapeneranghati #doaitusenjata #zikir #zikirharian #naksentap #jentikhati #videos #videoviral #kukuhkaniman #silentdakwah #dakwah #DakwahSentap #tarbiyah #Tarbiahsentap #hijrah #shift #solat #peringatanbersama #jumaat #jommuhasabahdiri #semogabermanfaat😊.

JOM SOLAT DHUHA ✨😍 . . Sabda Rasulullah s.a.w “Bahawasanya di syurga ada pintu yang dinamakan ‘Dhuha’. Maka apabila tiba hari kiamat kelak, berserulah (malaikat) penyeru: “Manakah orang-orang yang telah mengamalkan solat Dhuha; Inilah pintu kamu, silakan masuk ke dalam syurga dengan Rahmat Allah.” . (Hadis Riwayat At-Tabrani) . Video credit : @abbasy_islamicdesign #jomrepost #positivevibes #doadhuha #solatdhuha #doa #doamurahrezeki #doapeneranghati #doaitusenjata #zikir #zikirharian #naksentap #jentikhati #videos #videoviral #kukuhkaniman #silentdakwah #dakwah #DakwahSentap #tarbiyah #Tarbiahsentap #hijrah #shift #solat #peringatanbersama #jumaat #jommuhasabahdiri #semogabermanfaat 😊 ...

Selawat selepas Asar hari ini, sama-sama usahakan insya-Allah.

#darulmurtadza #selawat #jumaat #asar #salamjumaat #sunnah #doa.

Selawat selepas Asar hari ini, sama-sama usahakan insya-Allah. #darulmurtadza #selawat #jumaat #asar #salamjumaat #sunnah #doa ...

Most Recent

Baraakallahu fiikum💙..
Semoga selalu istiqomah dalam hijrah untuk Allah ..
Selalu perbanyak Amal saleh&kerjakan semua Sunnah... Al-Kahfi 18 : ayat 30
#maksudayat #alkahfi_30 #selfreminder #peringatanbersama #jumaat.

Baraakallahu fiikum💙.. Semoga selalu istiqomah dalam hijrah untuk Allah .. Selalu perbanyak Amal saleh&kerjakan semua Sunnah... Al-Kahfi 18 : ayat 30 #maksudayat #alkahfi_30 #selfreminder #peringatanbersama #jumaat ...

Salam semue.. Supreme Cordura Organizer Pouch untuk didagangkan.. Ready stock dengan saye.. Yang pasti Original, Tulen, dan Asli 100%.. Detail harge dan kondisi ade pade gambar.. Bagi yang betul2 bersedie untuk close deal; leh terus laju2 PM/DM saye ye.. Lokasi tuntutan dan Waktu/Hari : 
Maybank/Texas Chicken Puchong Jaya, bertentangan dgn IOI Mall Puchong
(lokasi ini SAHAJA)
Isnin > Jumaat, 10.00pm > 12.00am
Sabtu > Ahad, bincang dgn saye

Khidmat Pos :
Seluruh Malaysia melalui J&T kurier
RM15.00 Semenanjung
RM20.00 Sabah/Sarawak

Hari/Waktu pengeposan :
Isnin > Sabtu (sebelum 5.00pm) 
Ahad > tiada pengeposan ............................................................................. Looking for Original/Legit/Authentic goods such Supreme, Bape, Gshock, and other hype brands? PM me 😍😍 Plan a trip to Japan with unofficial Personal Guide to accompany you and your family? PM me 😍😍 Feel suspicious and doubt to close a deal? Check my profile and ask your friends 😁😁 #zuldeziofficial #jumaat #friday.

Salam semue.. Supreme Cordura Organizer Pouch untuk didagangkan.. Ready stock dengan saye.. Yang pasti Original, Tulen, dan Asli 100%.. Detail harge dan kondisi ade pade gambar.. Bagi yang betul2 bersedie untuk close deal; leh terus laju2 PM/DM saye ye.. Lokasi tuntutan dan Waktu/Hari : Maybank/Texas Chicken Puchong Jaya, bertentangan dgn IOI Mall Puchong (lokasi ini SAHAJA) Isnin > Jumaat, 10.00pm > 12.00am Sabtu > Ahad, bincang dgn saye Khidmat Pos : Seluruh Malaysia melalui J&T kurier RM15.00 Semenanjung RM20.00 Sabah/Sarawak Hari/Waktu pengeposan : Isnin > Sabtu (sebelum 5.00pm) Ahad > tiada pengeposan ............................................................................. Looking for Original/Legit/Authentic goods such Supreme, Bape, Gshock, and other hype brands? PM me 😍😍 Plan a trip to Japan with unofficial Personal Guide to accompany you and your family? PM me 😍😍 Feel suspicious and doubt to close a deal? Check my profile and ask your friends 😁😁 #zuldeziofficial #jumaat #friday ...

[MUDAH AJE NAK JAGA MUKA NI GUYS! 😁]. . . 
Betul ke senang ni guys?  Selalu duk tengok orang sampai spend beribu-ribu ringgit nak cantik bagai.  Takkan sesenang tu aje nak cantik? 😳. . 
Ha ah, senang aje nak jaga muka ni.  Sebab ade aja cara dia, simple dan tak payah spend sampai beribu la.  Antaranya:
. 
1.  Serbuk teh dan madu. 
Campur serbuk teh & madu, kemudian jadikan sebagai scrub dan sapu pada muka.
. 
2.  Minum teh hijau. 
Selalu amalkan minum teh hijau dua kali sehari.
. 
3.  Minyak sayuran. 
Jadikan minyak sayuran sebagai pelembab wajah.
. 
4.  Senaman muka. 
Lakukan senaman muka selalu.  Sebut 'Ma Me Mi Mo Mu' sebanyak 10 kali supaya dapat menguatkan otot muka dan bibir.
. 
5.  Makan Dianz Vitamin. 
Nak jaga muka tapi leceh nak buat cara-cara tadi?  Why not makan Dianz Vitamin je?  Just kemam aje.  Yang pasti konsisten dalam pengambilan Dianz Vitamin ok! 😊. . 
Kalau korang selalu amalkan cara-cara ni, insyaAllah muka korang akan kelihatan makin peloles dan awet muda selalu.  Cubalah hari ni! 😘.
.
.
.

COD AREA SHAH ALAM. 📬 POSTAGE 1 MALAYSIA.

ITEM READY STOK UOLLS💜
.

Save no mekraa, kita deal sampai jadi gituu 📲 0182532526.
Tapi kalo nak mudah, klik je link whatsapp mekraa kat bio tau😉.
.
.

Follow @dianzshahalam_naa03 😉.
.
. 
#dianzvitamin #coddianzshahalam #coddianzpadangjawa #dianzvitaminoriginal #agendianzshahalam #dianzshahalam #dianzmasknmoist #dianzvitaminshahalam #dianzcodshahalam #tedishahalam #mekraadianz #rahsiakulitcantik #rahsiakulitputih #coduitmshahalam #vitamincmurah #dianzseksyen24 #dianzpadangjawa #dianzvitaminnewpackaging #dianzseksyen7 #codpadangjawa #kulitkusam
#coddianzseksyen7 #aidilfasha #codseksyen13
#supplementkulit #codshahalam #dianzpremium 
#nur2  #jumaat #260419.

[MUDAH AJE NAK JAGA MUKA NI GUYS! 😁]. . . Betul ke senang ni guys? Selalu duk tengok orang sampai spend beribu-ribu ringgit nak cantik bagai. Takkan sesenang tu aje nak cantik? 😳. . Ha ah, senang aje nak jaga muka ni. Sebab ade aja cara dia, simple dan tak payah spend sampai beribu la. Antaranya: . 1. Serbuk teh dan madu. Campur serbuk teh & madu, kemudian jadikan sebagai scrub dan sapu pada muka. . 2. Minum teh hijau. Selalu amalkan minum teh hijau dua kali sehari. . 3. Minyak sayuran. Jadikan minyak sayuran sebagai pelembab wajah. . 4. Senaman muka. Lakukan senaman muka selalu. Sebut 'Ma Me Mi Mo Mu' sebanyak 10 kali supaya dapat menguatkan otot muka dan bibir. . 5. Makan Dianz Vitamin. Nak jaga muka tapi leceh nak buat cara-cara tadi? Why not makan Dianz Vitamin je? Just kemam aje. Yang pasti konsisten dalam pengambilan Dianz Vitamin ok! 😊. . Kalau korang selalu amalkan cara-cara ni, insyaAllah muka korang akan kelihatan makin peloles dan awet muda selalu. Cubalah hari ni! 😘. . . . COD AREA SHAH ALAM. 📬 POSTAGE 1 MALAYSIA. ITEM READY STOK UOLLS💜 . Save no mekraa, kita deal sampai jadi gituu 📲 0182532526. Tapi kalo nak mudah, klik je link whatsapp mekraa kat bio tau😉. . . Follow @dianzshahalam_naa 03 😉. . . #dianzvitamin #coddianzshahalam #coddianzpadangjawa #dianzvitaminoriginal #agendianzshahalam #dianzshahalam #dianzmasknmoist #dianzvitaminshahalam #dianzcodshahalam #tedishahalam #mekraadianz #rahsiakulitcantik #rahsiakulitputih #coduitmshahalam #vitamincmurah #dianzseksyen24 #dianzpadangjawa #dianzvitaminnewpackaging #dianzseksyen7 #codpadangjawa #kulitkusam #coddianzseksyen7 #aidilfasha #codseksyen13 #supplementkulit #codshahalam #dianzpremium #nur2 #jumaat #260419 ...

JUMPA KORANG ESOK KAT EVENT JUMAAT BAZAAR @SSQ, CYBERJAYA! .

JUMAAT AWAL & AKHIR BULAN!
Semua orang dah sedia tahu akan ada bazaar setiap Jumaat terpilih! Jangan tersilap tarikh! Sebab ramai yang sanggup turun padang semata-mata nak shopping kat Shafstbury Square, Cyberjaya! .

Terlalu banyak produk & service yang akan ada kat sana nanti! Sebab ada vendor yang jual perfume, apparel, makanan, minuman, baju baby, barang pre-loved, bundle, tudung & macam-macam lagi! .

Korang just waze or click google map je

JUMPA KORANG ESOK KAT EVENT JUMAAT BAZAAR @SSQ , CYBERJAYA! . JUMAAT AWAL & AKHIR BULAN! Semua orang dah sedia tahu akan ada bazaar setiap Jumaat terpilih! Jangan tersilap tarikh! Sebab ramai yang sanggup turun padang semata-mata nak shopping kat Shafstbury Square, Cyberjaya! . Terlalu banyak produk & service yang akan ada kat sana nanti! Sebab ada vendor yang jual perfume, apparel, makanan, minuman, baju baby, barang pre-loved, bundle, tudung & macam-macam lagi! . Korang just waze or click google map je "Shaftsbury Square Cyberjaya", in shaa Allah jumpa! . SAVE THE DATE & TAG KENALAN KORANG! . JUMAAT @SSQ Cyberjaya Date: 26th April 2019 (selective Friday) Venue: Shaftsbury Square, Cyberjaya Time: 11am - 7pm . For more details: Whatsapp: 011-6420 6362 / 011-1140 7854 Instagram: @ehehbazaar Facebook: Eh Eh Bazaar Website: www.ehehbazaar.com . #ehehbazaar #jumaatbazaar #jumaat ...

JUMPA KORANG ESOK KAT EVENT JUMAAT BAZAAR @SSQ, CYBERJAYA! .

JUMAAT AWAL & AKHIR BULAN!
Semua orang dah sedia tahu akan ada bazaar setiap Jumaat terpilih! Jangan tersilap tarikh! Sebab ramai yang sanggup turun padang semata-mata nak shopping kat Shafstbury Square, Cyberjaya! .

Terlalu banyak produk & service yang akan ada kat sana nanti! Sebab ada vendor yang jual perfume, apparel, makanan, minuman, baju baby, barang pre-loved, bundle, tudung & macam-macam lagi! .

Korang just waze or click google map je

JUMPA KORANG ESOK KAT EVENT JUMAAT BAZAAR @SSQ , CYBERJAYA! . JUMAAT AWAL & AKHIR BULAN! Semua orang dah sedia tahu akan ada bazaar setiap Jumaat terpilih! Jangan tersilap tarikh! Sebab ramai yang sanggup turun padang semata-mata nak shopping kat Shafstbury Square, Cyberjaya! . Terlalu banyak produk & service yang akan ada kat sana nanti! Sebab ada vendor yang jual perfume, apparel, makanan, minuman, baju baby, barang pre-loved, bundle, tudung & macam-macam lagi! . Korang just waze or click google map je "Shaftsbury Square Cyberjaya", in shaa Allah jumpa! . SAVE THE DATE & TAG KENALAN KORANG! . JUMAAT @SSQ Cyberjaya Date: 26th April 2019 (selective Friday) Venue: Shaftsbury Square, Cyberjaya Time: 11am - 7pm . For more details: Whatsapp: 011-6420 6362 / 011-1140 7854 Instagram: @ehehbazaar Facebook: Eh Eh Bazaar Website: www.ehehbazaar.com . #ehehbazaar #jumaatbazaar #jumaat ...